Occasion lease

Bij occasion lease worden gebruikte lease auto’s opnieuw ingezet. Hierdoor pakt u voordelen als een gunstige leaseprijs en de auto is direct uit voorraad leverbaar.

Het opnieuw inzetten van een leaseauto is een veel voorkomende constructie. Dit is niets meer dan het inzetten van een gebruikte auto. Meestal een auto die al een aantal maanden of jaren in de lease heeft gezeten. Tegenwoordig zien we de vraag naar jonge occasions stijgen. In de branche is het 2e hands auto leasen beter bekend als ‘occasion lease’.

Gebruikte auto leasen

Occasionlease bewijst steeds meer zijn kracht, vooral in de voordelen naar de ondernemer toe. Een nieuwe auto schrijft de eerste jaren het meeste af, wat de leaseprijzen hoog maakt over de gehele lease periode. Een jonge occasion heeft deze “hoge” afschrijving al gehad. Fred Janssen Autoleasing calculeert de leaseprijs voor de auto op basis van de scherpe prijs en diverse jaarkilometrages. Hierdoor is het mogelijk gunstige leasetarieven te hanteren.

Naast de gunstige leasetarieven die voortvloeien uit het leasen van een jonge occasion, zijn er nog enkele voordelen verbonden aan occasionlease. Onder andere dat het leasen van een jonge occasion per direct uit voorraad mogelijk is, dus direct beschikbaar is. Ook de zeer gewilde korte looptijd en de flexibilisering van de looptijd is een zeer gunstige factor in de beslissing te kiezen voor een 2e hands lease auto.

Voordelen van occasionlease

  • Een aantrekkelijk leasetarief
  • De leaseauto is in goede staat en goed onderhouden
  • De leaseauto is direct beschikbaar of op korte termijn leverbaar
  • De looptijd is korter dan een regulier leasecontract
  • Dezelfde services en onderhoud als bij een langlopend leasecontract