Nieuwe roetfilter of deze reinigen

roetfilter-reinigenDenkt u dat uw roetfilter aan vervanging toe is? Uw roetfilter reinigen kan ook een goede optie zijn. Veel dieselauto’s zijn voorzien van een roetfilter, die bedoeld is om de uitstoot van fijnstof tegen te gaan. Hierdoor vormen dieselauto’s een minder grote belasting voor het milieu. Na verloop van tijd kan zo’n filter echter verstopt raken, met alle gevolgen van dien. Regelmatig uw roetfilter reinigen voorkomt problemen én maakt dat u langer met uw roetfilter kunt doen.

Laat uw roetfilter reinigen bij Fred Janssen, dé autospecialist van ’t Gooi. Onze monteurs hebben ervaring met onderhoudswerkzaamheden aan alle merken auto’s en dankzij de Bovag-garantie bent u zeker van de hoogste kwaliteit, zowel in de producten die we leveren als in de werkzaamheden die we uitvoeren.

Extra informatie:

Waarom uw roetfilter laten reinigen?

Een roetfilter vangt roet op en zet dit om in as. Na verloop van tijd zit het filter vol met as en raakt het verstopt. Als het filter dan niet gereinigd wordt, kan het kapot gaan. Daarnaast kan er schade aan de motor ontstaan en is de kans groot dat u opeens allerlei foutcodes en meldingen op uw dashboard ziet. Dan gaat het niet alleen meer om reinigen, maar is de kans groot dat u uw roetfilter moet vervangen. De kosten die daarmee gepaard gaan zijn hoger dan die voor het reinigen van een roetfilter.

Is uw roetfilter al aan een schoonmaakbeurt toe? Dan helpen we u daar graag bij. Plan een werkplaatsafspraak in via de website of neem telefonisch contact met ons op via 035 – 52 888 52. We zien u graag verschijnen in één van onze vestigingen.