Schokbrekers vervangen of controleren?

schokdempers-vervangen
Rijdt uw auto normaal altijd heerlijk soepel, maar merkt u de laatste tijd dat deze veel meer schokt? Dan kan er wat aan de hand zijn met de schokbrekers. De schokbrekers zorgen er samen met de vering van een auto voor dat oneffenheden in de weg worden opgevangen. Hierdoor voelt u niet elk kuiltje als u rijdt. Als die schokbrekers echter versleten zijn, wordt een ritje ineens een stuk minder comfortabel en kunnen er bovendien gevaarlijke situaties ontstaan.

Moeten uw schokbrekers vervangen worden? Plan dan een werkplaatsafspraak in bij Fred Janssen, dé vakspecialist voor ’t Gooi en omstreken. Met een moderne werkplaats die uitgerust is om werkzaamheden aan alle merken auto’s uit te voeren zijn wij u graag van dienst.

Extra informatie:

Wanneer uw schokbrekers laten vervangen?

Schokdempers zijn slijtageonderdelen en in het ene geval slijten ze sneller dan in het andere. Als u veel over hobbelige wegen rijdt, krijgen de schokdempers het zwaarder te verduren en zijn ze waarschijnlijk sneller aan vervanging toe. In de regel moeten ze toch wel zo’n 75.000 kilometer mee kunnen gaan. Als u merkt dat uw auto met name in een bocht of met krachtig remmen niet helemaal stevig meer op de weg ligt, dan kan het tijd zijn om uw schokbrekers te laten vervangen.

Dit hoeft u uiteraard niet zelf te doen: de specialisten van Fred Janssen regelen dit graag voor u. Wij monteren de juiste schokbrekers, die ervoor zorgen dat u weer kunt genieten van een perfecte wegligging. Neem vandaag nog contact op om een afspraak in te plannen.