Uitlaat vervangen: nodig of niet?

uitlaat vervangenAls uw uitlaat kapot is, dan merkt u dat meestal wel. Rijden met een kapotte achterdemper, het eindstuk van de uitlaat, is behoorlijk luidruchtig. Zo luidruchtig, dat dit een boete van honderden euro’s op kan leveren. Maar dat geluid is niet het enige probleem. Een kapotte achterdemper kan ook zorgen voor een verlies van vermogen én ervoor zorgen dat de uitlaatkleppen in de motor en de katalysator door de toenemende temperatuur van de uitlaatgassen verbranden.

Toch is het niet altijd nodig om de hele uitlaat te vervangen. Soms volstaat ook een gedeeltelijke vervanging. De specialisten van Fred Janssen controleren de uitlaat van uw auto en voorzien u van vakkundig advies.

Extra informatie:

Uitlaat laten vervangen: kosten

Aan de uitlaat vervangen zijn kosten verbonden. Hoe hoog die kosten zijn, is afhankelijk van het type en merk auto. Onder de ene auto hangt een grotere uitlaat dan onder de andere. Ook maakt het verschil of de hele uitlaat vervangen moet worden, of alleen een deel.

Wilt u weten of uw uitlaat aan vervanging toe is en welke kosten aan een uitlaat vervangen verbonden zijn? Vraag dan een vrijblijvende offerte op bij Fred Janssen. Wij voeren onderhouds- en vervangingswerkzaamheden uit aan auto’s van alle merken en beschikken over vestigingen in Huizen, Naarden en Hilversum. Er is dus altijd een vestiging bij u in de buurt! Neem contact op via de website of bel met 035 – 52 888 52. Wij helpen u graag verder.