De Opel GT X Experimental geeft een indruk van het design van de nieuwe Opel-modellen die in de loop van het volgende decennium worden geïntroduceerd. De experimental GT is dan ook de eerste Opel die is voorzien van Opels nieuwe frontdesign. Het zogenoemde Opel-kompas ordent de designelementen van Opels toekomstige designtaal rond twee belangrijke lijnen die elkaar snijden in het merklogo. Op die manier blijft het logo hét centrale punt en een echte eyecatcher. De plooi over het midden van de motorkap is de verticale lijn, wordt sterker vormgegeven. De horizontale lijn wordt gesymboliseerd door de kenmerkende vleugelvormige dagrijverlichting. De inmiddels legendarische “Blitz” blijft het centrum van het totale ontwerp.

Nieuw gedurfd en puur front design, de Vizor

Uniek is de Opel ‘Vizor’. De dagrijverlichting, camera’s, sensoren en koplampen zij net als het Opel logo ingekaderd middels een uniek element. Dit element lijkt veel op een motorhelm en wordt daarom aangeduid als de ‘Vizor’. Dit element is voor het eerst te zien bij de Opel GT X Experimental, maar zal bij alle nieuw te introduceren modellen van Opel een opvallende front vormen.

Nieuwsgierig?

Hieronder een eerste blik op de Opel GT X Experimental

Nieuwe strategie en een blik op het nieuwe design bieden een mooi perspectief

Inmiddels is Opel een jaar onderdeel van de Groupe PSA. Met de nieuw ingeslagen (PACE) strategie is er onlangs een winst geboekt over het eerste half jaar van 2018. Daarbij komt een eerste blik op de Opel GT X Experimental. U kunt zich voorstellen dat niet alleen wij bij Fred Janssen Autogroep, maar heel Opel trots is op deze positieve ontwikkelingen. Het concept illustreert zelfbewust onze merkwaarden. Traditionele kenmerken als Duitse techniek, precisie en kwaliteit met spannende en innovatieve ideeën, die leiden tot een opwindende rijbeleving. De Opel GT X Experimental is de exponent van die filosofie.”

Later dit jaar wordt de Opel GT X Experimental officieel geïntroduceerd, uiteraard leest u dat weer terug op onze website.