Uw Opel Navigatie zorgt voor extra comfort. Zo wordt u netjes verteld wanneer u waarheen moet navigeren. Soms merkt u dat bijvoorbeeld een rotonde niet ingetekend is. Niet rampzalig en zeker te overzien, maar wat nu als er een compleet knooppunt ontbreekt? Dergelijke onvolledigheden zorgen helaas regelmatig voor onveilige situaties en veel stress in uw Opel.

Niet up-to-date navigatiekaarten zorgen voor onveilige situaties

U twijfelt over de route op de navigatie omdat deze niet correspondeert met de verkeersborden boven de weg en neemt op het laatste moment de afslag. Achteraf blijkt dat u de juiste afslag heeft genomen, gelukkig! In alle haast was u echter vergeten de richtingaanwijzer te gebruiken waardoor de auto rechts van u moest uitwijken. Bedenkt u eens hoe gevaarlijk een dergelijke situatie kan zijn.

Extra rijcomfort en ook nog eens milieuvriendelijker

Een up-to-date Opel navigatie zorgt niet alleen voor extra veiligheid, maar draagt ook bij aan extra rijcomfort. U kunt de navigatie namelijk weer vertrouwen, een zorg minder! Er wordt continue gewerkt aan een betere infrastructuur en indien de navigatie up-to-date is weet u zeker dat u de kortste route rijdt en dat is ook nog eens milieuvriendelijker.

uw navigatie software updaten (2018)

In sommige gevallen kan het updaten een complexe aangelegenheid zijn. Niet alleen de kaarten dienen geüpdatet te worden, maar de ook de software van het systeem zelf. Om die reden adviseren we altijd de software en kaarten in één keer bij te werken. Hierbij kunnen we u natuurlijk helpen.

Zelf een afspraak maken

Plan zelf een afspraak in onze werkplaats voor het updaten van de software en navigatiekaarten.

Plan zelf een afspraak  »

Combineer het updaten met een andere afspraak

Maak het u zelf gemakkelijk en combineer het updaten van de kaarten en de software met een andere werkplaatsafspraak. Uw auto staat al in onze werkplaats waardoor het voor ons eenvoudig is de huidige versie te controleren en indien nodig te updaten. Niet alleen zijn uw kaarten up-to-date, maar ook de software.


Nieuwste kaarten bestellen en zelf updaten

Wilt u de nieuwste kaarten voor uw Opel Navigatie bestellen? Dit kan telefonisch op 035 52 888 52 of bij ons aan de balie in één van onze vestigingen. Ook indien u wilt weten wat de update kost, kunt u contact met ons opnemen of onderstaande tabel raadplegen.

Welk type systeem en welke kaarten gebruikt u momenteel?


Stap 1: Welk navigatiesysteem gebruikt u

 • De type aanduiding (bijv. Navi 900, navi 950) staat op uw systeem tussen de bedieningsknoppen
 • Staat de type aanduiding niet op uw systeem vermeld, dan kunt u deze terug vinden in het systeem zelf

Stap 2: Controleer uw huidige versie

opel-navigatie-cd opel-navigatie0microdisk

 • Gebruikt uw systeem een CD of SD kaart (zie hierboven) dan kunt u daar de versie aflezen.
 • Geen CD of SD kaart
  Maakt uw Opel geen gebruik van een CD of SD kaart? Dan dient uw navigatie middels een USB stick geüpdatet te worden. Onderstaande video laat zien hoe u zelf kan controleren welke versie navigatiekaarten uw systeem momenteel gebruikt.

opel-navigatie-updaten-downloadStap 3: Controleren of er een nieuwe versie is

 • Eenvoudig & snel: bel met ons klant contact centrum en geef de volgende informatie door:
  • Model
  • Bouwjaar
  • Navigatiesysteem (type)
  • Huidige versie navigatiekaarten
 • Liever zelf controleren of er een nieuwe versie beschikbaar is? Gebruik daarvoor de tabel hiernaast (bijgewerkt in augustus 2018). Het zelf controleren kan handig zijn om bijv. de exacte prijs voor de nieuwe kaarten te achterhalen.

Let op: helaas is de lijst redelijk complex, dit komt door de vele verschillende modellen, systemen en bouwjaren. Komt u er niet uit, bel ons gerust wij helpen snel verder.

Updaten met de USB stick of SD kaart vraagt om de nieuwste Opel software

Bij het updaten met de USB stick en SD kaart dient uw Opel voorzien te zijn van de laatste Opel software. Is dat niet het geval dan kunnen wij de update voor u uitvoeren.

Opel Vivaro/Movano bestuurder

De kans is groot dat uw navigatie gebruik maakt van de TomTom SD kaart. In dat geval dient u middels de software van TomTom de huidige versie te controleren en (indien nodig) te updaten. Voor het updaten dient u een persoonlijk account aan te maken bij TomTom waardoor wij deze werkzaamheden niet voor u kunnen uitvoeren. Wel kunnen we u een beknopte handleiding aanbieden.

Download: TomTom Navigatie Opel Vivaro instructie >>

Navigatie bestellen? Bezoek ook de webshop van Fred Janssen