Opel OnStar is het intelligente systeem in uw (toekomstige) Opel waardoor u als bestuurder (en passagier) kunt genieten van extra gemak, comfort en veiligheid. Omdat het systeem erg veel toepassingen kent leggen we in dit blog uit wat Opel OnStar nou precies is.

Wat Opel OnStar te bieden heeft (in het kort)

Direct hulp

✔ Na een ongeval
✔Bij pech

Comfort

✔ WiFi hotspot
✔ (real life) assistent

Privacy

✔ Wanneer u wilt
✔Privacy staat voorop

Belangrijke OnStar informatie

 Hulpdiensten of pechhulp (na bevestiging of op verzoek) gealarmeerd

Hulp na een ongeval

Zodra de airbag van uw auto wordt geactiveerd wordt de Automatic Crash Response ook geactiveerd. Deze zorgt ervoor dat alle belangrijke informatie van uw auto en het ongeval direct worden doorgegeven aan Opel OnStar. Denk dan aan: uw locatie, de rijrichting en natuurlijk een inschatting van de ernst van het ongeval.

De adviseur (die de door u geselecteerde taal spreekt) neemt vervolgens direct contact met u op. Dit gebeurt via de speakers in uw auto. Zo kunt u dus direct uitleggen wat er aan de hand is. Hierdoor kan de adviseur (indien nodig) direct actie ondernemen en de hulpdiensten waarschuwen. Deze functie werkt natuurlijk ook gewoon in het buitenland.

Hulp bij pech

U staat langs de kant van de weg met pech en heeft geen telefoon bij de hand of de batterij is leeg. Druk op de OnStar knop en de adviseur neemt contact met u op en kan indien nodig de pechhulp inschakelen.

Na diefstal kan uw Opel snel worden gelokaliseerd

Wordt uw Opel (met OnStar) gestolen opgegeven bij de politie dan kan de helpdeskmedewerker van Opel OnStar uw auto lokaliseren. Hierdoor kan de politie uw auto snel terug vinden en een onderzoek starten.

Extra comfort en gemak

WiFi Hotspot

De Hotspot van OnStar geeft tot 7 apparaten toegang tot het internet. Dit houdt in dat u de telefoon, tablet of zelfs laptop direct met het internet connect via een vaste Wifi verbinding. De krachtige antenne zorgt voor een snelle verbinding die soms zelfs bereik heeft terwijl uw telefoon dat niet meer heeft.

Persoonlijke assistent

Met Opel OnStar kunt u met één druk op de knop zaken regelen. Denk daarbij aan het reserveren van een hotel bij Booking.com. Ik hoor u denken, een hotel hoe vaak boek ik dat nou, maar dat is slechts een voorbeeld. Wilt u de navigatie instellen terwijl u rijdt en dat zonder een lang en/of moeilijk adres in te voeren? Druk op de OnStar knop en vraag om de route naar jouw gewenste locatie. Uw assistent (OnStar) stuurt de route direct naar uw navigatie.

Parkeerplek vinden terwijl u rijdt

Vraag uw persoonlijke assistent naar de dichtstbijzijnde parkeerplek en u ontvangt de route op uw navigatie. Daarnaast ontvangt u informatie over het aantal beschikbare plekken.

Diagnose

Wat is uw bandenspanning? Hoeveel kilometer kunt u nog rijden? En wanneer is de volgende onderhoudsbeurt? Het zijn slechts enkele vragen waar Opel OnStar antwoord op geeft. Het systeem monitort uw Opel grondig en brengt u van alles op de hoogte. Zo bent u altijd voorbereid.

 Service, gemak én respect voor uw privacy

Opel OnStar kan alleen met uw toestemming gegevens versturen. Bij het aanmaken van het Opel OnStar account geeft u een pincode op. Deze wordt gebruikt ter verificatie bij het uitvoeren van diverse handelingen door Opel OnStar. Denk daarbij aan het op afstand vergrendelen van de auto of het verbergen van de laatste locatie van de auto. Opel OnStar is er voor uw gemak en respecteert daarmee ook uw privacy.

Geschiedenis: de totstandkoming van Opel OnStar

De geschiedenis van Opel OnStar

Er is een hoop vooraf gegaan aan Opel Onstar zoals we die nu kennen. Al in 1996 werd OnStar gevormd door een samenwerking van GM, Electronic Data Systems (EDS) en Hughes Electronics Corporation. Elk bedrijf bracht zijn eigen expertise naar OnStar. GM zorgde voor het design en de integratie. EDS zorgde voor de ontwikkeling en het informatiemanagement en Hughes zorgde op zijn beurt voor de communicatie en satelliet technologie.

Chevy OnStar video uit 2009 (automatic car crash response)

OnStar in eerste instantie gericht op diefstalpreventie

Na de (door)ontwikkeling werd in 2009 de eerste auto uitgerust met OnStar. De technologie was toen vooral gericht op diefstalpreventie. De eigenaar kon de auto op afstand langzamer laten rijden. De gedachte hierachter was dat er daardoor minder ongelukken zouden gebeuren met gestolen auto’s. In Amerika veroorzaken criminelen vaak lange en snelle achtervolgingen waarbij geregeld gewonden (en doden) vallen. Later was het ook mogelijk om de ontsteking van de auto te blokkeren waardoor de auto volledig tot stilstand kwam. Opnieuw starten was dan ook niet meer mogelijk. Natuurlijk werkte deze service ook preventief. Wie steelt er nou een auto die op afstand, op elk moment, tot stilstand kan worden gebracht.

Het eerste succes van OnStar werd behaald in oktober 2009. Een Chevrolet Tahoe werd gestolen en vervolgens tot stilstand gebracht met behulp van OnStar.

Meer over de: historie van MyOpel