Veel gestelde vragen

Fred Janssen Autoverhuur krijgt vaak dezelfde vragen over huurauto’s en huurcontracten. Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag en antwoord er niet bij, neemt u dan gerust contact met ons op!

Een huurdag is een kalenderdag en loopt van 08.00 uur tot de volgende morgen 08.00 uur. De minimale huurperiode is één dag.

Alle genoemde huurtarieven zijn inclusief 21% BTW, inclusief 100 vrije kilometers per dag en exclusief brandstof.

Ja, u moet te allen tijde de brandstof zelf betalen.

Voor het huren van een voertuig geldt er een minimum leeftijd van 21 jaar. Voor bestuurders die korter dan 1 jaar in bezit zijn van hun rijbewijs geldt een niet afkoopbaar eigen risico van € 750,-.

Fred Janssen Autoverhuur hanteert geen minimum periode voor het in het bezit hebben van een rijbewijs.

Voor het huren dient u het volgende te overleggen: geldig rijbewijs, geldig paspoort of ID-kaart en een adresbevestiging (bijvoorbeeld een bankafschrift).

Voor de bestelauto’s is rijbewijs B voldoende (het normale rijbewijs).

Het gebruik door een ander is toegestaan als u dit bij het reserveren heeft besproken. De tweede chauffeur moet in bezit zijn van de juiste papieren, heeft de toegestane leeftijd en aan hem of haar is bekend onder het door de huurder eerder getekende contract te vallen. De tweede chauffeur dient wel zijn rijbewijs te tonen op de vestiging.

Fred Janssen Autoverhuur heeft naast de verhuurvestiging in Huizen een tweede (inname) vestiging in Naarden. Voor wat betreft de zogeheten One-Way-Rental kan dat. Dit echter op basis van beschikbaarheid en in overleg met filiaal Huizen.
Hiervoor wordt een extra dag huur in rekening gebracht.

U mag met de huurauto naar het buitenland. U dient dit aan te geven tijdens het reserveren. Wanneer u met de huurauto naar het buitenland gaat wordt hier € 10,- per dag voor berekend (bij meer dan 7 dagen, € 6,-), i.v.m. de pechhulp en vervangend vervoer in het buitenland.

Ja, de huur van extra’s en verhuisproducten gaan tegelijkertijd met het ophalen van de auto in.

Auto’s dienen weer met volle tank ingeleverd te worden. Wanneer het voertuig niet afgetankt wordt ingeleverd, zullen de aftankkosten worden doorbelast naast de getankte brandstof.

Een uur een bedrijfswagen huren kan uitsluitend a la minute en is dus niet te reserveren. Ook geldt deze actie uitsluitend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 16.00 uur.

De huurwagen moet van binnen schoon worden afgeleverd.
Van buiten is het niet nodig om deze schoon te maken.

Bij aanvang van de huur dient de borgsom voldaan te worden. Borgbetaling kan uitsluitend geschieden d.m.v. pin of een door ons geaccepteerde creditcard. Contant geld is dus niet mogelijk. De waarborg bestaat uit het eigen risico bedrag vermeerderd met de huursom. Deze huursom bestaat uit de te verwachten huurprijs, de verwachte extra kilometerprijs, de eventuele premie verlaging eigen risico, de eventuele verzekeringspremie en het brandstofverbruik met een minimum van € 350,-.

Nee, daarvoor hoeft u niet terug te komen. Wij hebben bij u vertrek een geschatte huur- en waarborgsom bij de creditmaatschappij laten reserveren. Na terugkomst zullen wij in overleg met u het juiste bedrag aan de creditmaatschappij doorgeven. Bij een pintransactie zal het verschil tussen borgsom en factuurbedrag aan u worden overgemaakt.

Voor het weekend en de zaterdagverhuur kunt u het voertuig halen op zaterdag vanaf 9.00 uur. Bij beschikbaarheid kan het voertuig op vrijdag tussen 16.45 en 17.15 uur al worden opgehaald. Wij adviseren u daarvoor op vrijdagmiddag vooraf te bellen of de auto al aanwezig is.

Voor het weekend en de zaterdagverhuur kunt u het voertuig halen op zaterdag vanaf 9.00 uur. Bij beschikbaarheid kan het voertuig op vrijdag tussen 16.45 en 17.15 uur al worden opgehaald. Wij adviseren u daarvoor op vrijdagmiddag vooraf te bellen of de auto al aanwezig is.

Wij zijn gesloten op de volgende feestdagen:

  • 2e Paasdag
  • Koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • 2e Pinksterdag
  • 1e Kerstdag
  • 2e Kerstdag
  • Nieuwjaarsdag

U kunt de sleutels kwijt in de daarvoor speciaal geplaatste sleutelkluis naast de entree van de vestigingen Autoverhuur. Maar let op! Controleer na gebruik of de sleutels uit de draaischijf verdwenen zijn, u blijft aansprakelijk bij nalatigheid hiervan!

Bij pech of schade na kantooruren kunt u contact opnemen met Fred Janssen Europe Assistance op telefoonnummer 088-8778054. Uiteraard kunt u binnen de kantoortijden contact opnemen met ons op telefoonnummer 035-5288853.

Ja, maar niet zonder overleg met Fred Janssen Autoverhuur.
Let op! De kosten die worden gemaakt zonder overleg worden niet vergoed.

Indien u zich genoodzaakt voelt om een reservering te annuleren door onvoorziene omstandigheden, dan kunt u de afmelding alléén per e-mail doen. Telefonisch kunnen wij géén annuleringen verwerken. De annulering dient minimaal 24 uur voor aanvang van de reservering bij ons binnen te zijn. Indien dit niet het geval is, zijn wij genoodzaakt om annuleringskosten ten hoogste van de 50% van het verhuurtarief bij u in rekening te brengen.